dimarts, 18 de setembre del 2012

IDENTITARIS DE CATALUNYA NORD CONTRA EL JOC IGNOMINIÓS DE L'AJUNTAMENT DE PERPINYÀ




Durant la passada setmana l'ajuntament de Perpinyà mitjançant el seu servei de patrimoni ha invitat a la població de la ciutat a participar en una recreació del asalt de les tropes franceses contra la vola d'Elna en la que va cometre's un genocidi contra la població catalana durant la creuada que el Papa Martí IV i el rei francés Felipe IV. L'any 1285 2000 creuats van invair el nord de Catalunya, mentre que les hosts de Barcelona, Lleida, Tortosa i València amb el recolzament de 5000 almogàvers i dels Ordres Militars del Temple i Hospital es concentraven en Figueres. Darrere la batalla de Salses, la població nordcatalana es va sublevar contra les tropes franceses a Perpinyà i els francesos van sofocar la revolta assasinant als veins d'Elna dins la catedral  "Varen prendre la vila i van matar tots els homes i forçaren totes les dones que hi havia fins i tot sobre l'altar. Els francesos enderrocaren totes les cases, no hi quedà gairebé una pedra sobre l'altra, despullaren les esglésies i hi calaren foc, i cremaren tota la vila i després la deixaren estar. Partiren d'aquí tots junts amb gran goig i alegria". Jugar amb el genocidi dels resistents i poblador civils catalans  més de setcents anys després del genocidi d'Elna pareix un acudit de mal gust, per això alguns grups catalans i la Plataforma per Catalunya Nord han reaccionat debidament. El resultat ha estat la retirada del joc i dels comentaris a la web municipal de Perpinyà. 
Aqui, el comunicat de PxCNord sobre els fets:


‘Joc ignominiós organitzat per l’ajuntament de Perpinyà en el marc de les diades del patrimoni els15 i 16 de setembre. Ha declarat Daniela Grau
En aquest article: http://www.mairie-perpignan.f
l’ajuntament de Perpinyà i més especialment “el servei educatiu del patrimoni” convida i incita la població a repetir la creuada del rei francès Philippe le Hardi l’any 1285 contra Catalunya, i més particularment l’asssalt de la vila d’Elna, la massacre de la població dins la catedral, tal com la va relatar en la seva crònica Bernat Desclot, contemporani dels fets… …’
Avui en dia Philippe le Hardi seria jutjat com a criminal de guerra pel Tribunal Internacional de Justícia i els qui en farien l’apologia també serien condemnats. ‘ denuncia el comunicat de la Commisió organitzadora del “Dia de la Memòria” a Elna, amb ploma de la Daniela Grau, que és qui va denunciar el projecte i engegar la protesta (no pas un partit polític ni el cap d’un partit com uns poden pensar, afirmar, o escriure)
Jaume Roure, Conseller municipal i a l’aglomeració pels afers catalans afirma (el el diari d’aquí i d’avui l’Indépendant) que el Batlle anul•larà aquesta proposta.
Els militants de la Plataforma per Catalunya Nord han volgut verificar per ells mateixos i han anat al Castillet dissabte a la tarda.
El secretari territorial de la PxC Nord, Llorenç Perrié Albanell, ha conversat amb l’instigador del jocs, l’historiador, Thomas Charpentier. L’historiador ens ha afirmat que es tractava d’un error del servei de comunicació de l’ajuntament de Perpignan. Que en cap moment, per la seva part, no es tractava de recolzar ningú, que sigui « Philippe le Hardy ou els Catalans », « simplement faig història ».
Llorenç Perrié a subratllar que al cas contrari « la PxC Nord sense vacil-lar ella també hauria entrat en la polèmica per defensar els interessos històric, moral i territorial de Catalunya. »
La PxC Nord es lamenta igualment que l’ajuntament de Perpinyà no ha presentat per un comunicat «els efectes nefast d’aquesta campanya militar sobre les terres catalanes. »
«La complaença i la diletant d’alguns regidors de la municipalitat perpinyanenc ja no ens deixis dubte sobre els seus sentiments negatius envers algunes reivindicacions del sentiment de pertinença a la comunitat catalana.»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada