dijous, 1 de novembre del 2012

CATALUNYA MARXA CAP AL SUICCIDI DEMOGRÀFIC





Segons informa el digital e-noticies, l'Institut Demogràfic de Catalunya (Idescat) ha confirmat que l’any 2011,  el major nombre de naixements de mares estrangeres correspon a les de nacionalitat marroquina, que representen el 33,7% del total d’aquests naixements segits de les mares romaneses (6,5%), xineses (5,4%), equatorianes (4,9%), bolivianes (4,2%) i pakistaneses (3,8%), un total del 58.5 front als 42.5% dels nascuts de pares catalans.
Segons e-noticies, "En relació amb la nacionalitat de la mare, sis àmbits territorials superen la mitjana de Catalunya, que és de 28,0% de naixements de mares estrangeres. Les domarques gironines registren el valor màxim, amb un 36,4%, seguit per les Terres de l’Ebre (33,9%), Ponent (33,4%) i l’Alt Pirineu i Aran (32,4%). L’àmbit del Penedès (23,5%) i el Metropolità (26,1%) se situen per sota de la mitjana catalana.
Respecte a la distribució comarcal, a la comarca de la Segarra més de la meitat dels naixements (51,4%) són de mares estrangeres. Superen el 40% les comarques de la Vall d’Aran (44,8%), el Baix Empordà (43,1%), l’Alt Empordà (41,6%) i l’Urgell (40,1%). El Ripollès (18,8%), l’Anoia (19,9%) i el Pallars Sobirà (20%) destaquen per les baixes proporcions de naixements de mares estrangeres.
En relació amb els municipis de més de 20.000 habitants, Salt és el municipi que registra el valor relatiu més elevat: el 68,9% dels naixements són de mares estrangeres. El segueixen els municipis de Palafrugell (55,9%), Manlleu (49,2%) i Salou (48,5%). A l’altre extrem, els municipis amb proporcions més baixes de mares estrangeres són Castellar del Vallès (6,8%) i Molins de Rei (6,9%)."

Segons aquesta informació, podem començar a pensar que si no es reverteix aquest procés, en dos generacions els catalans serem minoria a la nostra terra. La imigració ha estat afavorida pels partits de la casta política al servei del neoliberalisme capitalista, en especial de CiU i PP. Les seves consequències han estat competència laboral, ghettos, inseguretat ciutadana, conflictes socials, reversió demogràfica, despese socials i més atur. Partits com ERC, Ciutadans, ICV són partidaris de una millor integració d'aquesta immigració, també SI mentre parlen català. Uns altres com la CUP són fervients partidaris de l'immigració extraueropea al nostre territori.

Català: recorda això el 25 de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada