dilluns, 7 de gener de 2013

CATALUNYA, LÍDER EN MESQUITES"Catalunya és la comunitat autònoma amb més mesquites a l'Estat espanyol, segons dades de l'Observatori del Pluralisme Religiós a Espanya, que depèn del Ministeri de Justícia. El Principat en té 246, enfront d'altres comunitats com Andalusia (184) o Madrid (105). A tot l'Estat, almenys registrades oficialment, n'hi ha 1.227.
Dels 246 llocs de culte musulmans que hi ha a Catalunya -fa un any n'hi havia 214: se n'han obert 32 més en un any i mig-; 147 són a la província de Barcelona, 41 a les comarques de Girona, 28 a les de Lleida, i també 30 a les de Tarragona. Barcelona és la ciutat que té més oratoris musulmans (24), però altres municipis més petits de la província també en tenen més d'una: Santa Coloma de Gramenet (8), Terrassa (7), Sabadell (6), Badalona (4) i Martorell (4).
A les comarques gironines Figueres és la que en té més, amb 5 temples; però Girona, Salt, Calonge, Blanes, Olot i Santa Coloma de Farners en tenen dues cadascuna. A la província de Lleida la majoria de centres estan repartits per diferents municipis, a excepció de Lleida (3), Cervera (2) i Balaguer (2). Finalment, a Tarragona hi ha 6 oratoris musulmans i El Vendrell en té 3."

Font: e-noticiesCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada