dilluns, 21 de gener del 2013

NO A LES NOVES EXPLOTACIONS PETROLIFERES AL DELTA DE L'EBRE



Segons informa Nació Digital, la multinacional Repsol pretén ampliar la seva explotació petrolífera al Parc Natural del Delta de l'Ebre, un dels ecosistemes més importants d'Europa. Segons la mateixa notícia Ecologistes en Acció ha presentat al·legacions a aquest projecte a causa del greu risc d’abocaments, incendis i contaminació que afectaria de forma important al ja de per si amenaçat ecosistema català. A més del possible perjuici ecològic i mediambiental, el projecte de Repsol, denominat “Treballs de sismica 3D a Casablanca” podria posar també en risc sectors econòmics com la pesca i l'agricultura tradicional de la zona.

“No existeix cap forma segura d'extreure el petroli en aigües profundes”, com recorda Ecologistes en Acció, “per això el perill és real. Per demostrar-ho, només fa falta recordar els antecedents de les activitats extractives de Repsol en la costa tarragonina. Durant els últims anys, s'han registrat 16 incidents importants que han afectat l'ecosistema litoral, l'economia i la salut de la ciutadania.”. Les prospeccions provoquin desplaçaments d'espècies de peixos, que portin a reduccions de fins ell 50%, i danys físics a cefalòpodes, com demostren nombrosos estudis.

Repsol és una multinacional de tipus privat i actuació global des de la seva privatització durant els governs de González i Aznar, iniciada en 1989 i culminada en 1997. Actualment els seus principals accionistes són la companyia nord-americana Black Rock, la mexicana PEMEX, el BBVA i La Caixa. Els rendiments econòmics de tan perjudicial projecte contra el nostre sòl i el nostre poble quedarien doncs en mans privades. Però no solament això, tampoc suposaria cap tipus de contribució cap a una hipotètica sobirania energètica. El 98% del cru consumit per l'Estat espanyol és importat i les prospeccions projectades podrien disminuir aquesta quantitat unicament en un 0,6%.

Al Parc Natural del Delta de l'Ebre al voltant de 50.000 persones basen la seva economia en l'agricultura, la pesca, a l'aqüicultura i el turisme rural mitjançant l'aprofitament natural dels recursos de tan ric habitat i les activitats tradicionals arrelades a la comarca.

El projecte de Repsol amenaça el nostre medi ambient i posa en risc la nostra economia rural tradicional per a nutrir encara més els guanys de les multinacionals apàtrides. Prou de especulació, expoli i submissió cap a l'oligarquia financera.
Diguem prou a les explotacions petroliferes al Delta de l'Ebre. Catalunya no és negociable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada