divendres, 15 de juny del 2012

LA FUNDACIÓ AGROTERRITORI CONTRA EUROVEGAS AL BAIX LLOBREGAT



La Fundació Agroterritori, formada per Unió de Pagesos, Universitat de Girona i Cambra Agrària de Girona, ha presentat un manifest contra la instal·lació d'Eurovegas al Parc Agrari del Baix Llobregat.

La presentació, que s'ha fet aquest dijous a Barcelona, ha estat a càrrec de Joan Caball, coordinador nacional d'Unió de Pagesos, vicepresident de la Fundació Agroterritori i president de la Cambra Agrària de Girona; Joaquim M. Puigvert,vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la Universitat de Girona, i Josep Maria Coll, membre de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos i membre del Patronat de la Fundació Agroterritori.

El manifest pretén "aportar elements de reflexió i debat en torn a la fragilitat de l'espai agrari català, i més concretament el periurbà, i expressar el rebuig contundent de la Fundació Agroterritori al projecte, ja que suposaria la desaparició d’un espai no urbanitzable de caràcter agrari de gran valor".

"L'espai agrari del Baix Llobregat ha estat subjecte a contínues especulacions des de fa dècades, però sens dubte és ara quan passa per un dels moments més difícils. L’actual projecte Eurovegas ha demostrat que aquest sòl agrari proper a Barcelona segueix estant en seriós perill malgrat la seva declaració oficial com a sòl no urbanitzable de valor agrari des de fa més de tres dècades", s'afirma al manifest.

"La pagesia juga un paper fonamental en la preservació i gestió dels espais agraris de Catalunya, i aposta per la preservació de l’agricultura en general, i de la periurbana en particular, des del convenciment que aquesta agricultura és estratègica per al proveïment d’aliments de proximitat i qualitat, fet fonamental per a la millora de la salut de la ciutadania i per assegurar el dret legítim a l'alimentació", s'afegeix.

Font: e-noticies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada