divendres, 15 de juny del 2012

NO A EUROVEGAS, NI AQUI NI EN CAP LLOC D'EUROPA




Les autoritats polítiques de Madrid i Barcelona competeixen aquests dies per “ballar amb la més lletja”, es tracta d'aconseguir l'adquisició d'un projecte que pretén crear en el nostre sòl un fals paradís de gegants de cristall i acer, un artificial bosc de gratacels destinats a canviar per sempre el panorama paisatgístic i social de la nostra terra. Alcorcón, Valdecarros i Barcelona són els llocs triats pel magnat nord-americà Sheldon Anderson com a possibles espais on situar la anomenada “Eurovegas”, “una espècie de puticlub” en paraules del banquer basc Mario Fernández, un avanç de la globalització extrema, del capitalisme salvatge i de l'especulació, segons nostre semblar.

Per a Jaime García-Legaz (PP), secretari d'Estat de Comerç, així com para Francesc Xavier Mena (CIU), conseller d'empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, es tracta d'un projecte a defensar que portarà progrés i treball, per això s'entrevisten aquests dies amb Andrew Tottenham, Project manager de Vegas Sands Corporation per fer més atractives les seves respectives zones i aconseguir l'assentament d'aquesta espècie de paradís fiscal i avançada colonitzadora mundialista a les nostres terres.

Però "EuroVegas", lluny de suposar una solució per a la crisi com creuen alguns, suposa un agreujament de les condicions que ens han portat a la mateixa. Eurovegas pren com a referència el model americà i ultracapitalista de lliure mercat i lliure circulació de capitals que deixa a l'Estat com a mer àrbitre intermediari perseguint un tipus de gestió que beneficia únicament a interessos privats en detriment del ben comú, fent creure a la població que aquesta nova cessió de drets socials i econòmics a favor del capital pot frenar la crisi. No obstant això, gens més lluny de la realitat, la instal·lació d'aquest engendro globalitzador, paradís d'especuladors, usurers i mafiosos on gastar quantitats extremes per persones i organitzacions parasitaries de tot tipus, suposarà en primer lloc la pèrdua irreemplaçable d'un sòl públic que és de tots, una demanda energètica i hídrica per al seu manteniment del tot insostenible i d'imprevisibles conseqüències, un augment del 7% de residus i un cost milionari en infraestructures turístiques i de transport que inevitablement aniran en detriment de la despesa pública en inversions de necessitat com la sanitat, l'educació o el suport per a una necessària creació d'indústria local. Però a més tindrà com a conseqüència un impacte ambiental notable que suposarà la pèrdua irreparable de llocs d'alt valor ecològic com els boscos de la zona de Alcorcón o el Delta del Llobregat, alguna cosa que ningú podrà pagar amb diners i que suposarà un llast d'impredictibles conseqüències per als nostres descendents. D'altra banda, els promotors del projecte ja han exigit a les respectives autoritats polítiques una modificació en les lleis fiscals i laborals que es traduiran en beneficis fiscals intolerables que el nostre país deixarà de percebre en aquesta època de retallades, i en una imposició de condicions de mà d'obra barata i retallada de condicions laborals, alguna cosa que coneixen molt bé a Estats Units i anem coneixent a poc a poc a Europa, un pretext legal que suposarà un perillós risc per a futurs canvis en la legislació laboral. El multimilionari Andelson els estrategues de Las Vegas Sand Corporation i els lobbys que treballen en aquest projecte saben molt bé el que fan en triar les nostres terres com a lloc per als seus experiments d'especulació i explotació, saben que avui l'Estat espanyol i els governs autonòmiques són extremadament vulnerables amb autoritats polítiques claudicants i sotmeses, alguna cosa que afavoreix el seu projecte de manipulació del marc normatiu.
Eurovegas suposarà , en el cas que finalment sigui aprovat, un aprofundiment del model de la globalització, en traslladar un tros dels Estats Units més capitalistes a la nostra terra, un model els resultats del qual coneixem ja desgraciadament, encara que no les seves últimes conseqüències. Mentre, les administracions públiques sotmeses redirigeixen les seves receptes contra la crisi cap al nefast camí de les “fórmules màgiques” que afavoreixen les inversions estrangeres a canvi de la pèrdua de sobirania en el nostre sòl per treure endavant macroprojectes que solament beneficiaran als especuladors de sempre a costa de la cessió dels nostres drets, de la pèrdua de sobirania i de manipulacions legislatives en el seu propi benefici.

Eurovegas és un parany i no una solució, com el van ser la “bombolla immobiliària”, la imposició de l'especulació immobiliària, les obres faraòniques amb les quals els polítics de torn ens han endeutat i la flexibilitat en els crèdits bancaris, les conseqüències dels quals paguem ara. Ni tan sols es tracta de tapar un pegat, els objectius van molt més allà. Després de les cortines de fum d'aquest projecte es troba un greu perill que propiciarà un pas més en el procés d'adquisició il·legítima del patrimoni de la comunitat popular i de esclavització i tirania que l'oligarquia financera mundial ha elaborat i posat en pràctica per al nostre poble sense cap resistència i amb la complicitat de polítics ineptes i traïdors.


Per tot això, els identitaris diem NO A EUROVEGAS, ni a Madrid, ni a Barcelona ni en cap lloc d'Europa.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada