dimarts, 15 de maig del 2012

AUGMENTEN ELS AUTÒNOMS EXTRANGERS A CASA NOSTRA



"El nombre de xinesos autònoms a Catalunya s'ha gairebé duplicat des dels primers mesos de la crisi econòmica, ara fa quatre anys. Segons la Federació d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA), el març de 2008 eren 4.533 a Catalunya, una xifra que s'ha elevat fins als 8.905 aquest any, un increment del 96,4%. " segons informa Nació Digital.
El del xinesos és l'unic colectiu que ha creixcut als darrers anys només seguit dels pakistanesos que han passat de 1391 a 2303.
Aquestes xifres contrasten amb les dels comerços autòctons, un sector que va a la baixa tal com podem veure als nostres barris, pobles i ciutats on cada vegada hi han més tancaments dels comerços catalans de tota la vida. No només bassars com els que han arroïnat el nostre textil, plàstic, juguet, pell o moble, ara també botigues d'alimentació i bars.
La responsabilitat una vegada més és de les autoritats polítiques que s'empenyen en no prendre mesures de protecció del petit comerç autònom, protecció dels nostres productes o reindustrialització, agravat pels alarmants quotes d'inseguretat, una terrible llibertat d'horaris, manca de mesures en la restricció de la concesió de licències, i baixada del nivell adquisitiu dels treballadors autòctons que terminen comprant en comerços extrangers per ser molt més barats degut a les vergonyoses condicions de semiesclavitut dels treballadors asiàtics, la mala qulaitat dels materials, la manca de mesures de control i les afavorides condicions d'entrada dels mateixos en el nostre territori.
Amb les politiques actuals mai sortirem  de la crisi i el nostre comerç desapreixerà.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada