divendres, 18 de maig del 2012

LES TERRES DE L'EBRE EN FLAMES



Crida l'atenció la indiferència i conformitat amb la que els catalans acceptem els atemptats ecològics i els incendis, cada vegada més frequents i cada vegada més centrats en paratges d'alt valor ecològic i cultural, que en els últims anys han acabat amb gran part dels nostres boscos i muntanyes una part més que important del patrimoni i la identitat catalana, i escandalitza la manca de medis i mesures per a aturar aquests atentats criminals per part de les autoritats responsables. Els incendis no són inevitables i les politiques de prevenció i represió per a aquests atemptats són no només possibles sino també necessaries.
L'incendi a Terres d'Ebre, al pareixer provocat,  es va iniciar fa uns dies i afecta els termes de Rasquera, Perelló Tivenys i Benifallet, i ha cremat prop de 3.000 hectàrees. Durant uns dies el nostre patrimoni natural ha estat agredit per les flames sense control encara que pareix que els bombers estàn començant a controlar-lo.
Com altres vegades ha mancat una política efectiva de prevenció d'incendis així com l'existència de bombers voluntaris locals  amb una adequada formació, una mesura que deuria de ser d'obligat compliment en totes les comarques catalanes. Però sobretot es fa molt necesari un canvi en el codi penal que castigue amb força aquests criminals atentats contra el castigat patromoni natural i ecològic de la nostra terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada