divendres, 25 de maig del 2012

PROPOSICIONS POLÍTIQUES BÀSIQUES PER A LA CATALUNYA NORD



- Demanem el reconeixement en temps que poble i la creació d’una regió autònoma Nord Catalana qui estarà íntimament vinculada a les altres regions del conjunt etnocultural que són les terres de llengua Catalana. La nostra regió autònoma comprendries els territoris autèntics de Catalunya del Nord : Rosselló, Vallespir, Conflent, Cerdanya, Capcir.

- Per fer-se compte amb el marc dels dispositius de l’Euro-regió que garantiria una col·laboració entre els altres terres de cultura catalana. Col·laboració econòmica, política i cultural. Perquè sigui finalment reconegut el fet català.

- Aquesta regió s’inscriuria en un procés de desenvolupament ecològic qui és diu el localisme o si es prefereix “éco-région autònom”. Els principis econòmics són fundat en la régle dels “8 punts bàsic” de la teoria concreta de relocalització econòmica : Re evaluar, Reconceptualitzar, Reestructurar, Relocalitzar, Redistribuir, Reduir, Reutilitzar, Reciclar. Amb sempre com a objectiu: intentar apropar al màxim l’autosuficiència energètica i alimentària, ja que és allà exactament que se situa la verdadera independència econòmica.

- El localisme s’inscriu igualment en l’àmbit del treball, com per exemple donar la prioritat de feina als autòctons i establir un proteccionisme adaptat.

- El localisme s’inscriu igualment en la política migratòria. Treballarem perquè Catalunya del Nord es pugui dotar de lleis per a un millors control de la immigració. Plataforma per catalunya Nord proposarà la repatriació immediata dels immigrants il-legals i progressiva de tots els que siguin aturats de llarga durada, aixi mateix s’oposarà a l’arribada de cap immigrant més, sigui legal o il-legal.

- Som favorable a la generalització de l’ensenyament públic o privat del català i per al desenvolupament de la llengua catalana en els administració i la via pública. El català ja no ha de ser marginat, si avui la nostra llengua és posada a malament és per l’aferrissament sistemàtic del sistema polític i educatiu jacobí que desaprovem totalment, i que combatem. Treballarem per la promoció de la cultura arrelada catalana, però igualment a la seva expressió moderna.

En breu fem com a prioritat :
La lluita per a la creació d’una Regió autonoma Nord Catalana vinculada a altres regions del conjunt ethnocultural de les terres de llengua catalana.
La lluita per a la identitat catalana.
La lluita per la feina i l’ecologia, dos àmbits avui vinculat.
La lluita contra el monopoli capitalo-mondialiste al sou de la casta financera.
La lluita contra la inseguretat. Sense seguretat no hi ha de llibertat.
La lluita contra la immigració extra-europea. Problema major per la nostra civilització.

Llorenç Perrié Albanell per la Plataforma per Catalunya Nord

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada