dijous, 10 de maig del 2012

CIU FACILITARÀ LA CONCESIÓ DE LICÈNCIA PER A EDIFICAR A BARCELONA UNA GRAN MESQUITA



La Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC) -coordina actualment unes 70 mesquites i oratoris de Catalunya- i la Fundació NousCatalans de CDC han acordat "facilitar la concessió de llicències per edificar una gran mesquita a Barcelona per lluitar i aïllar els moviments fonamentalistes que es propaguen en els petits oratoris". Entre els acords, també es preveu "millorar la situació actual d'alguns oratoris per evitar situacions de conflicte".
En la trobada entre el president de la UCCIC, Noureddine Ziani, amb el secretari general de la fundació de CDC, Àngel Colom, -amb la presència d'uns 40 imams i líders dels musulmans d'arreu de Catalunya- s'han posat sobre la taula "temes d'actualitat que afecten la situació dels musulmans a Catalunya i intenta buscar solucions per resoldre contextos de conflicte".
Les dues entitats han acordat "l'organització i representativitat dels musulmans a Catalunya a través eleccions democràtiques que permetin a la comunitat musulmana comptar amb interlocutors vàlids i representatius; impulsar la formació d'imams a Catalunya, una formació que respon als valors de Catalunya; fomentar el diàleg i convivència com a eines per a la participació en la societat catalana i la construcció d'un futur comú a Catalunya i habilitar espais d'enterrament segons el ritual musulmà".
També han acordat "impulsar diàleg, visites i trobades amb institucions catalanes; el procediment de Certificació Halal, el procés de garantia de qualitat aplicat a aliments, productes i serveis segons la Normativa Halal i altres documents preestablerts i obrar per a la Creació en un futur pròxim del Consell Catalá de Culte Musulmà agrupat per una junta electa i votada democràticament i representativa del conjunt dels musulmans a Catalunya".
La reunió s'ha realitzat a la seu de la Fundació Nous Catalans a Santa Coloma de Gramenet -inaugurada per Artur Mas i Oriol Pujol dilluns passat- on s'ha instal·lat la UCCIC després de signar un conveni amb la fundació de CDC. Abans de l'inici de la reunió, els imams van rebre la visita del diputat Josep Rull, candidat a secretari d'organització de CDC, per saludar-los i donar-los la benvinguda a la fundació.
El president de la sectorial d'immigració de CDC, Àngel Colom, ha afirmat al twitter que "de la notícia, en destaco un Curs de formació per a imams (català, país, islam modern) a partir d'octubre".

Font: e-noticies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada