diumenge, 27 de maig del 2012

MANIFESTACIÓ DEL FRONT MULTICULTURALISTA ANTI-CATALÀ A VIC




Amb una bandera del Marroc al costat d'una pancarta amb el lema "Per la cohesió social aturem el racisme", la manifestació d'ambit nacional del front multiculturalista va reunir a Vic unes vuitcents persones entre immigrants i autòctons, més o menys la mateixa quantitat que va reunir la manifestació espanyolista a Madrid del divendres.
A la manifestació convocada per la ultraesquerrana CUP s'habien sumat un bon grapat de associacions i organitzacions que estan a favor del multiculturalisme i en contra dels que defensen la identitat de Catalunya i assenyalen l'actual immigració desbordada i incontrolada com un dels factors que agreugen la crisi existent que afecta principalment a les families treballadores de catalàns autòctons.
Entre els principals suports de la mateixa va estar segons diverses informacions aparegudes a la premsa una coordinadora anomenada UCFR (Unitat contra el Feixisme i el Racisme), que el seu principal objectiu és evitar que qualsevol iniciativa identitària catalana, amb especial èmfasi en PxC, obtingui representació parlamentària o suport popular, mentre que intenta boicotejar qualsevol iniciativa de defensa del català, com va ser el cas de la petició de Identitat catalana que demanava que fos obligatori l'ús de la llengua catalana per accedir a ajudes. A aquesta singular agrupació, que la passada campanya va centrar totes les seves activitats en demanar el no-vot per a PxC, es troben adherides diverses associacions d'immigrants com el Centre Cultural Islàmic o l'Asociación Intercultural Latino Americana Dosmundosmil, i diverses seccions i representants de la Asamblea de Indignados del 15-M, CC.OO, UGT, PSC, ERC, ICV-EUiA o SI.
També van participar a la manifestació Esquerra Independentista, el Cercle Català de Negocis, SOS Racismo, UGT, Comunidad Islámica para el  Diálogo i Convivència Cívica Catalana, coneguda per les seves propostes anticatalanes. També s'ha adherit la diputada de Ciutadadanos Carmen Rivera. Solidaritat per la Independència, que s'havia sumat en un primer moment finalment no va estar oficialment entre els adherits, encara que sí les seves joventuts que es van adherir a l'ultim momernt. No van participar oficialment, en canvi, les forces polítiques amb representació a l'ajuntament de Vic, una localitat en la qual el partit identitari català PxC és la segona força més votada i que saben perfectament que els pot suposar de cara a properes eleccions recolzar aquest tipus de manifestacions anti-catalanes que busquen la crispació i el enfrontament entre catalans.
Ens felicitem de que aquesta vegada, la manifestació haja transcorregut sense incidents violents. No és la primera vegada que es convoquen tant a Vic com a altres indrets de Catalunya concentracions d'aquest tipus, en molts casos de forma il.legal, i que amb certa frequència acaven en actes violents, intents d'agresió i enfrontaments amb la policia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada