divendres, 20 d’abril del 2012

BOSCH (CIU):"CATALUNYA HA SOBREVISCUT GRACIES ALS IMMIGRANTS"

 
 
"Catalunya ha sobreviscut gràcies als immigrants i no malgrat ells", ha dit avui el director general d'Immigració, Xavier Bosch, durant la presentació de la IX edició dels premis Francesc Candel instituïts per la Fundació Lluís Carulla per guardonar les bones pràctiques en immigració." segons informa el diari ABC.

"L'objectiu dels premis, que s'han presentat a la seu de SOS Racisme, una de les entitats que va guanyar l'edició de l'any passat, és reconèixer i difondre bones pràctiques en integració de persones immigrades i fomentar la convivència."

Durant la presentació dels premis, Bosch ha agraït la iniciativa de la fundació Lluís Carulla "perquè permet visualitzar com la societat civil està molt viva i formada per gent voluntariosa que creu en la cohesió social".

Bosch ha assenyalat que s'ha marcat com a objectiu "fer compatible la diversitat amb la catalanitat", seguint els referents de la immigració a Catalunya al segle passat.

La directora de SOS Racisme a Catalunya, Alba Cuevas, ha definit com "la bona notícia de l'any" la convocatòria d'aquests premis, sobretot "en aquests moments econòmicament difícils" pel que ha agraït que es mantinguin intactes iniciatives per fomentar la igualtat de drets, la cohesió i la lluita contra el racisme.

A més de SOS Racisme, per la seva iniciativa "Laboratorio Antiracista", l'any passat també van ser distingits amb els Premis Francesc Candel, l'ajuntament de Tárrega, per la seva campanya "desmuntant rumors", el Centre de Normalització Lingüística d'Osona, pel seu espectacle "Amb veu nova, les velles paraules", i l'Institut de Roquetes, pel seu projecte "Arrels".
 
Informació treta de ABC

Segons el secretari d'immigració de CIU Catalunya no s'ha fet a si mateixa, ni existeix gràcies a la lluita, el treball i l'esforç dels catalans. Els catalans hem de prendre nota d'això: Segons el senyor Bosch Catalunya ha sobreviscut gràcies als immigrants. Gràcies senyor Pujol i de CIU per omplir les nostres terres, els nostres carrers -i també les nostres pressons- d'immigrants extraeuropeus, gràcies per posar en perill la nostra identitat i comprometre el nostre futur. Donem per bé l'enorme despesa social que això ha comportat. Sense gent com vostès els catalans no sabríem que fer


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada