dissabte, 14 d’abril del 2012

NO ALS MOLINS A LA CALA D'AMETLLA DE MAR




El parc eòlic experimental Zèfir, significarà "posar molins a la mar de 195 metres d'alçada i a menys de 3 quilòmetres de la nostra costa". "L'impacte visual és tan gran que només ens podem fer una idea comparant-ho amb altres edificis coneguts". Per exemple, la Torre Agbar de Barcelona té una alçada de 145 metres, cinquanta menys que els molins.

La Coordinadora que porta les iniciatives de protesta  ha remarcat que "la nostra costa conforma un dels trams verges més ben conservats de tot el litoral català", però que el projecte "pot produir canvis en la sedimentació de materials provocada pels corrents i pot canviar les nostres cales i platges, fins i tot arribant a la seva desertització de zones submarines més properes als molins".
Els contraris a aquesta instal·lació han assenyalat que la pesca també se'n veuria afectada, perquè "el cablejat que uneix el parc eòlic marí amb la costa projecta transportar 20 Mw en la 1ª fase, i ocasiona una afectació electro-magnètica a una zona molt àmplia de la nostra mar, tot posant en perill les importants praderies de posidònia".
Alhora, han recordat que el parc eòlic "produeix un efecte sonor nociu per a la salut que constantment es podria sentir amb una força de 35 a 55 decibels i que podria augmentar segons la direcció del vent".

Font: e-noticies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada